foto: Latoya van Meeren

"Everything is copy"

- Nora Ephron

Eline Cordie (1985) is scenarist, freelancejournalist en copywriter.

Ze studeerde in 2010 af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie, richting Scenario met de eindexamenfilm ‘Evert’ (regie: Lotte Hoeksema). Daarna werkte ze o.a. mee aan de jeugdserie ‘Het Geheim van Eyck’ (KRO/NCRV) en de scripted realityserie ‘Like ADAM’ (BNN).

Als scenarist wordt ze gedreven door de vraag: waarom doen mensen wat ze doen? In haar werk komen vaak complexe personages voor from all walks of life. Verder typerend voor haar werk is de droge humor en een luchtige benadering van serieuzere (taboe)onderwerpen.

Als freelancejournalist schrijft ze columns, essays en artikelen over de tijdgeest, existentiële vraagstukken, modern feminisme, popcultuur en het ouderschap.

Voor Glamour.nl (R.I.P.) schreef ze tweeënhalf jaar een tweewekelijkse column. Ook verscheen haar werk in het papieren tijdschrift. Daarnaast schreef ze voor ELLE.nl een wekelijkse opinie over de actualiteit. Haar persoonlijke essays verschenen onder andere in Vogue Nederland en LINDA.meiden. Sinds april 2023 schrijft ze een vaste column voor Vogue.nl, waarin ze verschillende media ontleed.

Als copywriter werkte zij onder anderen voor Yoni, de Bijenkorf, W.Green, Labsolute en Wayne Parker Kent.

download hier mijn CV